Du leser nå Dagbladet Pluss

Flytter hjem og blir en av de mektigste i idretts-Norge

Å gi seg på toppen av idrettskarrieren er det beste valget Johann Olav Koss (50) har tatt.

PENDLER: Ennå må noen løse ender samles i Toronto før Koss kan reise hjem for godt. Det endelige flyttelasset går i juli. Foto: Geir Dokken
PENDLER: Ennå må noen løse ender samles i Toronto før Koss kan reise hjem for godt. Det endelige flyttelasset går i juli. Foto: Geir DokkenVis mer

Nå skal jeg bli en god gutt, tenkte han da flyet lettet.

Det var et drøyt halvår før Lillehammer-OL i 1994, og motivasjonen hans var laber. Han sleit med å være midtpunktet i et team på 15 personer som gjorde alt for at han skulle gå noen tiendedeler raskere på skøyter. «Det er for mye meg, meg, meg», sa han til seg selv.

Nå var han på vei til Eritrea med hjelpeorganisasjonen Olympic Aid for å besøke barn som hadde overlevd en krig. Endelig skulle han få mulighet til å gjøre noe for andre.

Men da han kom til Eritrea, ble alt snudd på hodet. Det var barna som hjalp ham.

Det ble begynnelsen til slutten for toppidrettsutøveren Johann Olav Koss.

En sommerdag i 2019 sitter Koss blant eksamensforberedende studenter med pc-er og bøker på en kafé i Oslo. Han glir ubemerket inn i mengden i T-skjorte, jeans og myke joggesko. Ryggsekken er plassert ved siden av stolen, brillene er på. Håret er like tjukt som i velmaktsdagene, bare en anelse gråere.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.