FN-handleren i Kabul

Bomber går av bak ham, granater faller i hagen og den nærmeste kollegaen planter en kniv i ryggen. Kai Eide (60) har ikke noe imot å komme hjem til jul.

BEVOKTET: 12 rumenske sikkerhetsvakter passer på FNs spesialutsending i Kabul. Kai Eide var sekunder unna terroren på Serena for to år siden og unnslapp nylig en selvmordsbomber i Kabul. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
BEVOKTET: 12 rumenske sikkerhetsvakter passer på FNs spesialutsending i Kabul. Kai Eide var sekunder unna terroren på Serena for to år siden og unnslapp nylig en selvmordsbomber i Kabul. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||— Alt har vært grusomt tungt. For å høre Kai Eide oppsummere nesten to år i verdens vanskeligste jobb har vi passert tre veisperringer, tretti kalasjnikover, en bombehund, en jernport, to politimenn og tre rumenske sikkerhetsvakter med våpen og en metalldetektor. Når de skuddsikre vestene er tatt av og sekkene saumfart, kommer en skjeggete gammel mann med navn Ko Ko Sher og spør om vi vil ha te eller kaffe. Nisseskikkelsen er det eneste som man kan minne om julestemning i Palace 7, et to etasjers piggtrådomringet hus så blottet for varme at det er en forbrytelse å kalle det et hjem.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer