Født med feil kjønn

Les svarene fra nettmøtet med Tone Maria Hansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LYKKELIG MENNESKE I RIKTIG KROPP. Tone Maria Hansen fortalte i helga om det å være født med feil kjønn i saken «Grensebrytersken».

Den 48-år gamle kvinnen forteller at det først var da moren døde hun kunne slutte å leve fysisk som mann. I dag fronter hun transkjønnetes sak i organisasjonen Landsforeningen for transkjønnete.

- I dag har vi hundre medlemmer og får støtte til å drive opplysningsarbeid, forklarte Hansen, som har sprengt mange grenser siden hun tok sitt valg.

Hun var en av de første som frontet kampen. I 2000 stilte hun opp i Dagsrevyen. Tone Maria Hansen er vant til å få mange spørsmål.

Etter at moren døde fullførte hun prosessen slik at hun kunne slutte å leve fysisk som mann. Og da tok hun sin mors navn.

HARDFØR. Derfor stiller hun nå også opp i nettmøte på Dagbladet.no. Du kan spørre Tone Maria om det du vil .

- Jeg kan svare på alt mulig, og jeg regner med at folk er både positive og negative, sier hun.

Lurer du på hva en transkjønnet er, hva Tone Maria Hansen gjør for å hjelpe folk i samme situasjon eller hva folk syns om kjønnskifte? Send inn dine spørsmål!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer