Sterke sammen: De har opplevd hjertestans og kreftrunder, men tiden i Bundesliga ble et bunnpunkt for Anniken og Ståle Solbakken. 
<span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">- Jeg har ikke mange tungsinnede gener og har en positiv holdning. Men medietrykket i Tyskland var belastende, sier Anniken. &nbsp;Foto: Jørn H Moen</span>
Sterke sammen: De har opplevd hjertestans og kreftrunder, men tiden i Bundesliga ble et bunnpunkt for Anniken og Ståle Solbakken. - Jeg har ikke mange tungsinnede gener og har en positiv holdning. Men medietrykket i Tyskland var belastende, sier Anniken.  Foto: Jørn H MoenVis mer

For Anniken (40) ble møtet med tysk presse en identitetskrise. Plutselig var hun bare «kona til» Ståle Solbakken (48)

Hun var glad da mannen fikk sparken fra trenerjobben i Köln. - Når mediekreftene i Tyskland settes i sving, er løpet kjørt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Siden hun var 13 år, har Annikens hjerte banket for Ståle Solbakken. Han var en studiekamerat av søsteren hennes, og den kjekkeste hun visste om. Da hun var 19 år, ble de kjærester.

Siden har Anniken (40) fulgt ektemannen (48) dit karrieren har ført ham. Først som fotballspiller og seinere som trener i Norge, England og Danmark, før Solbakken takket ja til å trene tyske F.C. Köln.

Ståle trente Bundesliga-laget fra sommeren 2011 til han fikk sparken da tre kamper gjensto av vårsesongen 2012. Møtet med tysk presse ble sjokkartet.

- De eksponerer alt! Tyskerne er helt ekstremt opptatt av kjendiser. Folk jeg traff var ikke interessert i meg som person, men i kona til Ståle Solbakken. Det tok tid før jeg forsto det, men når du oppdager slikt blir du nesten paranoid, forteller Anniken Solbakken.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn