For de barske

Med bacalao så heit som høysommeren, er Aker Brygge saktens en hustrig vinterkveld verd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  NÅR EN VET hvordan det kan syde av liv her på en varm sommerkveld, er det rart å se ut på et øde, forfrossent bryggetorg, sa Robinson og gumlet en bit av Bacalaos gode olivenbrød med olje og salt. Fredag nikket.

-  Men Aker Brygge en skumrende vinterkveld er en eksotisk opplevelse.

-  Og perfekt for bacalao (kr 245), jeg må si jeg er spent på å sammenlikne den med den jeg lager selv. Dessuten lurer jeg litt på om den anbefalte chablis-en tåler en så smakssterk rett. Men her kommer det visst noe vi ikke har bestilt?

-  EN LITEN OVERRASKELSE på huset, smilte den kvinnelige servitøren og plasserte to kanapeer foran dem: -  Toast med sopp, humus og scampi. Håper det smaker.

-  Sympatisk, kommenterte Fredag.

-  Selv jeg som ikke er noen stor fiske-spiser, merker jeg at jeg får en viss sympati for Bacalao. Stort nok til å være luftig, lite nok til å beholde en viss intimitet. Enkelt innredet uten å være kjølig, og en dagens kjøttrett som livbøye for dedikerte ikke-fiskespisere. Det lar seg da høre?

-  Absolutt, sa Robinson. -  Det eneste jeg savner, er en salat som et lett alternativ på forrettkartet. Er du sikker på at du vil ha breiflabb til forrett og kveite til hovedrett? Det er mye fisk til deg å være?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer