+ Du leser nå Dagbladet Pluss

For et år siden forandret en ulykke livet til Jørgen for alltid

17-åringen ble lam fra livet og ned, og trodde lenge at han aldri ville komme seg ut i en kajakk igjen.

LIVET TILBAKE:  For Jørgen Hagen Bendiksen (17) ble det å padle bildet på muligheten til å få livet - slik han kjente det - tilbake. Foto: ELIN HANSSON
LIVET TILBAKE: For Jørgen Hagen Bendiksen (17) ble det å padle bildet på muligheten til å få livet - slik han kjente det - tilbake. Foto: ELIN HANSSONVis mer

(Magasinet): Det er en varm tirsdagskveld ved Sognsvann i Oslo, grillosen ligger lavt over landskapet og det samme gjør en sverm blodtørstige mygg.

En av dem lander i nakken på Jørgen Hagen Bendiksen (17) fra Trøndelag. Men det enser han ikke. Dette er dagen han har gledet seg til i over ett år. Kontrollert forflytter han seg fra rullestolen over til kajakken.

På et par hump har han fått rigget seg til. En av hjelperne skal akkurat til å trille bort stolen hans, for å gjøre klart til avgang.

- Vent, roper Jørgen og strekker seg etter stolen.

Sunnaasstiftelsen

En sølvfarget snusboks glinser i sola, før den havner i det vanntette rommet i kajakken. Så glir 17-åringen lydløst ut på vannet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.