Før følte Anita Skorgan (49) seg pen

Nå føler hun seg bare smart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er galskap. Alt over 40 forestillinger er galskap.

Anita Skorgan sitter over en gigantisk boks med salat i en litt for lys kantine på Lovisenberg i Oslo. Hun ler høyt. Salaten rister. De har pause fra øvingen. Tor Endresen sitter tilbakelent og roer en hes stemme, mens Rune Larsen sitter lent over bordet i ivrig diskusjon med et av bandmedlemmene. Mariann Aas Hansen er på sykehuset for å operere kneet og premieren på den tjuende juleturneen er farlig nær. På under en måned skal kvartetten holde 51 konserter over hele landet. Anita senker stemmen og fortsetter:

– Jeg tror faktisk noen gjorde en feil i år, at vi rett og slett booket for mange forestillinger.

Kirkekonsertene «Stille natt. Hellig natt» var det Anita og Karsten Isachsen som startet i 1987. Overskuddet går til Strømmestiftelsen, og en rekke kjente musikere har vært med og sunget jula inn opp igjennom åra. Bare Anita har vært med hele veien.

– Mye har skjedd på 20 år. Første året spilte vi i en sliten kirke i Drammen med tretti eldre damer med permanent som eneste publikum, sier hun.

I år synger de for fullsatte kirker. Og med det rekordstore antallet forestillinger vil overskuddet til Strømmestiftelsen også i år ligge rundt en million kroner. Men egne juleforberedelser er det bare å glemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer