- For Joey var det et æresbevis å bli stemplet som gal

«Crazy Joe» Gallo gikk til krig mot mafiaen og ble hyllet av Bob Dylan.

«CRAZY  JOE» GALLO: Han fordypet seg i eksistensialistiske forfattere som Camus og Sartre. Han gikk rundt med en ishakke i lomma og lo som Jokeren i «Batman». Men først og fremst gikk gangsteren Joseph Gallo til krig mot mafiaen i New York. Foto: Arkiv, New York by.
«CRAZY JOE» GALLO: Han fordypet seg i eksistensialistiske forfattere som Camus og Sartre. Han gikk rundt med en ishakke i lomma og lo som Jokeren i «Batman». Men først og fremst gikk gangsteren Joseph Gallo til krig mot mafiaen i New York. Foto: Arkiv, New York by. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- I MINE ØYNE VAR HAN ALDRI en gangster. Jeg tenkte alltid på ham som en slags helt. En «underdog» som alltid kjempet mot elementene, erklærte Bob Dylan.

For Joseph «Joey» Gallo, som ble udødeliggjort i Dylans 11 minutter lange ballade «Joey» (1975), var ikke som andre gangstere.

Han hadde dvergen Mondo som maskot, fordypet seg i eksistensialistiske forfattere og malte oljemalerier. Han var elsket av tabloidene, og han ble etter hvert fast inventar blant New Yorks fremste jetsettere.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer