For mange barn kan det være ødeleggende å snakke varmt om skolen

Ikke ødelegg tilliten barnet har til deg ved å forenkle og glorifisere barnets hverdag, hvis den for barnet framstår som en daglig kamp.

VERKEBYLLEN: Når jeg møter foreldre rundt om i Norge går mobbing igjen som den store verkebyllen, skriver spaltist i Magasinet, Håvard Tjora. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
VERKEBYLLEN: Når jeg møter foreldre rundt om i Norge går mobbing igjen som den store verkebyllen, skriver spaltist i Magasinet, Håvard Tjora. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg har hørt det er blitt sagt til foreldre ved mange for­eldremøter og forelesninger: «Snakk varmt om skolen og dem som jobber der». Det er det mange fornuftige grunner til.

Et barn som får høre at lærere er udugelige, eller har foreldre som forteller dem hvor kjedelig skolen er, vil ikke ha tillit til det systemet de er lovpålagt å være i. Det er å påføre barna en ekstra stein til byrden, og vil være med og ødelegge motivasjonen for å være der, og for å ha tiltro til lærerne.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer