For mange barn kan det være ødeleggende å snakke varmt om skolen

Ikke ødelegg tilliten barnet har til deg ved å forenkle og glorifisere barnets hverdag, hvis den for barnet framstår som en daglig kamp.

VERKEBYLLEN: Når jeg møter foreldre rundt om i Norge går mobbing igjen som den store verkebyllen, skriver spaltist i Magasinet, Håvard Tjora. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
VERKEBYLLEN: Når jeg møter foreldre rundt om i Norge går mobbing igjen som den store verkebyllen, skriver spaltist i Magasinet, Håvard Tjora. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Jeg har hørt det er blitt sagt til foreldre ved mange for­eldremøter og forelesninger: «Snakk varmt om skolen og dem som jobber der». Det er det mange fornuftige grunner til.

Et barn som får høre at lærere er udugelige, eller har foreldre som forteller dem hvor kjedelig skolen er, vil ikke ha tillit til det systemet de er lovpålagt å være i. Det er å påføre barna en ekstra stein til byrden, og vil være med og ødelegge motivasjonen for å være der, og for å ha tiltro til lærerne.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer