- For meg er «kompromiss» et av de vakreste ordene vi har

Verden er stappfull av mennesker som skaper konflikter.

Endring: Mange politikere kommer ut av forhandlinger og virker skuffet over å ha inngått et kompromiss. Det synes Thorvald Stoltenberg at vi bør endre. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
Endring: Mange politikere kommer ut av forhandlinger og virker skuffet over å ha inngått et kompromiss. Det synes Thorvald Stoltenberg at vi bør endre. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Opp gjennom livet har jeg fulgt mange store og små forhandlinger, både i Norge og ute i verden. Først gjennom jobben min, nå stort sett fra sofa­kroken her hjemme.

Og det er én ting jeg fortsatt ikke kan la være å undre meg over: Når forhandlingenes siste, harde natt er over, og forhandlerne kommer slitne og trøtte ut døra for å møte pressen, sier de alle med sorg i blikket og beklagelse i stemmen: «Vi måtte inngå et kompromiss».

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer