AMMER FREMDELES: Rønnaug Skorem (32) med sønnen Emund (2), Vibeke Killi (39) med sønnen Samuel (3), Hanne Tambs-Lyche (35) med datteren Ylva (3 år og 4 mnd) og Torunn Korneliussen (41) med sønnen Karl Einar (3 1/2). Mens Rønnaug og Torunn ikke har fått så mange reaksjoner på ammingen, har både Vibeke og Hanne fått spørsmål om hvor lenge de egentlig har tenkt å amme.
AMMER FREMDELES: Rønnaug Skorem (32) med sønnen Emund (2), Vibeke Killi (39) med sønnen Samuel (3), Hanne Tambs-Lyche (35) med datteren Ylva (3 år og 4 mnd) og Torunn Korneliussen (41) med sønnen Karl Einar (3 1/2). Mens Rønnaug og Torunn ikke har fått så mange reaksjoner på ammingen, har både Vibeke og Hanne fått spørsmål om hvor lenge de egentlig har tenkt å amme.Vis mer

For store til å bli ammet?

Norske kvinner ammer stadig lenger. Men amming av barn over to år er et av vår tids siste tabuer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I en grå sofa hjemme i stua i Sandnes sitter Anja Løvbrekke Sømme (25) og ammer sønnen Leon på åtte måneder. Anja Løvbrekke Sømme (25) sitter i en grå sofa i stua hjemme i Sandnes og ammer sønnen Leonpå 8 måneder. På gulvet ved siden av leker dattera Marlen på (2 ½) to og et halvt med legodyr. Hun titter opp på mammaen sin, ser lillebror og smiler. lurt. Så klatrer hun opp i sofaen og legger seg ned ved siden av Leon for å få en tår av den ledige puppen til mamma.

Norske kvinner ammer stadig lenger. Tall fra 2009 viser at 46 prosent av norske barn fortsatt ammes ved ett års alder, en økning på ti prosentpoeng fra 1999. Samtidig står andelen barn som ammes ved to års alder på stedet hvil. Ferske tall fra Helsedirektoratets landsomfattende kostholdsundersøkelse viser at 4 prosent av norske toåringer fortsatt ammes, eksakt like mange som i 2005.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn