For store til å bli ammet?

Norske kvinner ammer stadig lenger. Men amming av barn over to år er et av vår tids siste tabuer.

AMMER FREMDELES: Rønnaug Skorem (32) med sønnen Emund (2), Vibeke Killi (39) med sønnen Samuel (3), Hanne Tambs-Lyche (35) med datteren Ylva (3 år og 4 mnd) og Torunn Korneliussen (41) med sønnen Karl Einar (3 1/2). Mens Rønnaug og Torunn ikke har fått så mange reaksjoner på ammingen, har både Vibeke og Hanne fått spørsmål om hvor lenge de egentlig har tenkt å amme.
AMMER FREMDELES: Rønnaug Skorem (32) med sønnen Emund (2), Vibeke Killi (39) med sønnen Samuel (3), Hanne Tambs-Lyche (35) med datteren Ylva (3 år og 4 mnd) og Torunn Korneliussen (41) med sønnen Karl Einar (3 1/2). Mens Rønnaug og Torunn ikke har fått så mange reaksjoner på ammingen, har både Vibeke og Hanne fått spørsmål om hvor lenge de egentlig har tenkt å amme. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en grå sofa hjemme i stua i Sandnes sitter Anja Løvbrekke Sømme (25) og ammer sønnen Leon på åtte måneder. Anja Løvbrekke Sømme (25) sitter i en grå sofa i stua hjemme i Sandnes og ammer sønnen Leonpå 8 måneder. På gulvet ved siden av leker dattera Marlen på (2 ½) to og et halvt med legodyr. Hun titter opp på mammaen sin, ser lillebror og smiler. lurt. Så klatrer hun opp i sofaen og legger seg ned ved siden av Leon for å få en tår av den ledige puppen til mamma.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer