Forbyr barna TV og aviser

Men nå åpner de ultraortodokse jødene i Brooklyn opp for turister. Vi har besøkt dem.

HAR 3500 SENTER RUNDT OM I VERDEN: De ultraortodokse jødene i Chabad-Lubavitch-retningen samlet 3000 av sine rabbinere på en konferanse i New York i 2006. De har også en mann i Norge. Foto: REUTERS/Keith Bedford
HAR 3500 SENTER RUNDT OM I VERDEN: De ultraortodokse jødene i Chabad-Lubavitch-retningen samlet 3000 av sine rabbinere på en konferanse i New York i 2006. De har også en mann i Norge. Foto: REUTERS/Keith Bedford Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER FIRE TIMER TIL SABBATEN. Rabbiner Yisrael Ber Kaplan skal vise oss rundt i nabolaget sitt og må passe tida.

På et elektronisk skilt oppgis det viktige klokkeslettet for når strømmen slås av. Øverst på en påle er det montert en ropert som skal varsle sabbat. Butikkene stenger i god tid før det. Restaurantene laget maten allerede i går. Vi er i det ultra-ortodokse jødiske samfunnet i Crown Heights i New York, hos en av de jødiske retningene som vokser hurtigst i verden akkurat nå, nemlig Chabad-Lubavitch.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer