Du leser nå Dagbladet Pluss

Foreldre på randen

Hjelp, sønnen vår lar oss ikke få sove.

Mannen min og jeg klarer snart ikke klarer mer når det gjelder søvnmangel. Selv føler jeg at grensen for hva jeg kan klare av oppvåkningstortur er nådd.

Vår sønn på 3,5 år er verdens flotteste, varmeste og mest oppegående gutt, men helt siden han var baby har han vært urolig når han skal sove. Da han var noen måneder gammel, lå jeg og så på at kroppen rykket til og armene flakset, som ofte gjorde at han våknet. I seinere tid kan vi høre ham dunke knær i veggen. og det har vært helt vanlig at han våkner 3- 4 ganger i løpet av natta. Til slutt har vi lagt ham mellom oss i vår seng.

Da ligger han og «ruller» mellom oss, noe vi alle blir slitne og uopplagte av. Jeg har vondt av å tenke på hvor sliten han selv må være, og det er ikke rart han er sutrete om morgenen og når han kommer fra barnehagen. Vi frykter at han ikke skal få nok søvn, men han oppfattes som en kvikk og glad gutt i barnehagen, og virker ikke spesielt sliten. Fra han var 6 måneder har han sovet på eget rom, noe som aldri har fungert på grunn av uroen i kroppen. Vi har tenkt at han delvis våkner til noenlunde faste tider fordi han ubevisst vet at han må prøve å komme over i vår seng. Vi har vært strenge ei ukes tid for å få ham til å ligge i egen seng, gitt belønning om det har gått bra, men dette har ikke lyktes over tid. Vi antar at fordi han er så urolig, er det vanskeligere for ham å holde seg unna vårt soverom enn for barn som er rolige og ikke våkner så ofte. Han er vårt andre barn, og jenta vår som nå er sju, sov heller ikke over natta før hun var to og et halvt. Men nå sover hun 12 timer hver natt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.