Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Forhold mellom lokale strandløver og norske damer 
på tur, kan snart være historie

Er det bra eller dårlig? Tja, si det, skriver Bente Træen.

FÆRRE UTENLANDS-ROMANSER? Det kan bli resultatet for norske kvinner på grunn av endringene som skjer hos europeiske kvinners seksualmoral. Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX
FÆRRE UTENLANDS-ROMANSER? Det kan bli resultatet for norske kvinner på grunn av endringene som skjer hos europeiske kvinners seksualmoral. Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX Vis mer

Undersøkelser viser nemlig at den seksuelle debutalderen for kvinner i middelhavslandene sakte, men sikkert har gått ned de siste tiårene. Det kan tolkes som et tegn på at seksualmoralen i sør gradvis er i ferd med å endre seg – fra streng til mer tolerant. Etter hvert som kvinner i land som Kroatia opplever større aksept for seksuell utlevelse, er det ikke gitt at kroatiske menn vil være like gira på å sjekke opp norske turister. Hvorvidt det er bra eller dårlig? Tja, si det?

Seksuell debutalder kan brukes som en interessant markør når vi vil si noe om sosiale endringer i ulike kulturer: I hele Europa har seksualvanene gjennomgått betydelige endringer over tid. Det er spesielt kvinnene som har endret atferd og blitt likere menn, særlig her i nord regnes kvinnene som frigjorte. En av markørene som brukes for å belegge dette, er alder ved seksuell debut. Kvinner i Skandinavia har lenge debutert tidligere enn sine søstre i middelhavslandene. Slik det ser ut i dag, debuterer norske kvinner i gjennomsnitt som 17-åringer og norske menn når de er 17,9 år. Til sammenlikning debuterer kroatiske menn ved 17,5 år og kroatiske kvinner ved 18,2 år. Seksualkulturen i Norden er preget av en ideologi om likhet mellom menn og kvinner, og mellom unge og eldre. Joda, det er fortsatt klare kjønnsforskjeller på det seksuelle området, men kjønnsforskjellene i middelhavsregionen er mye mer uttalte.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

6 MÅNEDER*

KUN I HELGA

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr 180 kroner for et halvt år. 0,33 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449,-/6 mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

ÅR

795 kr

(2,18 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 795 kr for et år. 2,18 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449kr/6mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (55kr/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?