Fornybar energi fra Norskehavet

Vi har store ubrukte energiressurser til havs som vi kan høste billig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg som svarer på artikkelen Verdens første bølgefarm sjøsettes. Vil du skrive innlegg? Gå inn på Dagbladet.nos debattsider. Portugisere kan det: Verdens første bølgefarm sjøsettes i disse dager på vestkysten av Portugal. Dette i følge Dagbladet.no 10.10.2007, hvor professor Torbjørn Nielsen ved NTNU påpeker at den norske innsatsen for  utvikling av bølgekraftverk er puslete.

Jeg registrerer også at utvikling av norske bølgefarmer flyttes til  Storbritannia. EU kommisjonen er mer positiv til utvikling av norske bølgekraftverk enn Forskningsrådet vårt. Midlene som er avsatt til  utvikling av bølgekraft i Norge er på langt nær nok. Dette må Norske politikere ta inn over seg. Vi har store evigvarende  energiressurser i form av bølge- og vindenergi i Norskehavet og andre steder utenfor kysten vår. Og offshore opptak av bølgeenergi kan  kombineres med vindkraftanlegg.

Beregninger for store offshore anlegg for opptak av både bølge- og  vindenergi viser at 50 kombinerte anlegg kan dekke hele Midt-Norges kommende kraftbehov. Elektrisk kraft fra gassturbiner på oljeinstallasjoner kan erstattes med kraft fra flytende kombinerte bølge- og vindkraftanlegg, med store reduksjoner av CO2 utslipp i Nordsjøen som resultat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer