Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Forskere sier sukker er den nye tobakken. De mener den dreper deg sakte

Den søte svie.

MÅTTE AMPUTERE: - Diabetes har for min del tatt mye mer på enn jeg hadde regnet med, sier Roger Holland (69) fra Oslo. Han drakk fire flasker cola om dagen i 25 år. Han fikk diabetes type 2 på 90-tallet og har siden fått påvist en rekke følgesykdommer.  Foto: PAUL PAIEWONSKY
MÅTTE AMPUTERE: - Diabetes har for min del tatt mye mer på enn jeg hadde regnet med, sier Roger Holland (69) fra Oslo. Han drakk fire flasker cola om dagen i 25 år. Han fikk diabetes type 2 på 90-tallet og har siden fått påvist en rekke følgesykdommer. Foto: PAUL PAIEWONSKY Vis mer

MAGASINET (Dagbladet): Det startet med at han fikk diabetes 2. Roger Holland (69) fra Oslo hadde nettopp blitt femti. En ting var insulinsprøytene og det å hele tiden måtte passe på hva han spiste. Noe annet var følgesykdommene.

Etter hvert fikk han en sjelden variant av diabetisk fot som gjorde at han mistet følelsene i beina. De ble spist opp innenifra, forklarer han.

I tillegg var blodtrykket høyt og han måtte flere ganger operere tette årer i brystet. Synet ble dårligere, hvite flekker løp over øyene.

Fingrene låste seg slik at han ikke fikk rettet dem ut.

Havnet i koma

- I 2010 amputerte jeg en tå, så to tær. Jeg fikk blodforgiftning og havnet i koma. Jeg lå i koma i noen uker. Da jeg våknet var hele venstrebeinet borte, sier Roger.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?