Frognerfint: Mares' nye lokaler er lyse og delikate. Og klientellet kommer hovedsakelig fra nabolaget.
Foto: Jo Straube / Dagbladet
Frognerfint: Mares' nye lokaler er lyse og delikate. Og klientellet kommer hovedsakelig fra nabolaget. Foto: Jo Straube / DagbladetVis mer

Førsteklasses Frognerfisk

Mares har flyttet fra Frognerveien til Skovveien.Har de fått med seg bistrosjarmen og de franske fristelsene på flyttelasset?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

-Kan du gjenta navnet? Jeg kan ikke finne deg her, sier servitøren.

Enda en servitør blir tilkalt. Han finner heller ikke navnet, men peker litt bryskt mot et bord. Restauranten har rotet med spiseparets bestilling, men lykkes likevel med å gi dem følelsen av at det er omvendt.

-Fordi det kom så mange på én gang, må dere dessverre vente litt på menyene.

-Dette finner jeg meg ikke i, hvisker Robinson. Jeg gir servitøren én sjanse til, og hvis han bruker den dårlig, så reiser jeg meg og går.

Mares er en vestkantsrestaurant med tradisjoner. Det franske kjøkkenet åpnet første gang i 1999 i Frognerveien. De er kjent for sin delikate omgang med andelever, østers og annen havfangst. I forrige måned flyttet laget til Skovveien. De nye lokalene er holdt i samme stil: Hvitt panel, beige interiørdetaljer og kunstfoto. Ved nabobordene sitter en profilert filmregissør, et par venninnegjenger, en fransk familie og flere par. Alle ser ut til å bo i gangavstand fra restauranten.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn