Du leser nå Dagbladet Pluss

Førstevalget

Da NRK-ledelsen spurte Ingrid Gjessing Linhave (35) om å bli den nye stjernen i «Nytt på nytt», måtte hun først forsikre seg om det virkelig var henne de ville ha.

Engstelig av natur:  -Jeg har alltid vært bekymret for alt mulig, så jeg ser ikke på det som et problem. Det bare er sånn, sier Ingrid Gjessing Linhave, som er klar for å hele Norge med på båttur i "Sommeråpent", og som til høsten skal fylle tomrommet etter Linn Skåber i "Nytt på nytt". (Foto: NRK)
Engstelig av natur: -Jeg har alltid vært bekymret for alt mulig, så jeg ser ikke på det som et problem. Det bare er sånn, sier Ingrid Gjessing Linhave, som er klar for å hele Norge med på båttur i "Sommeråpent", og som til høsten skal fylle tomrommet etter Linn Skåber i "Nytt på nytt". (Foto: NRK)Vis mer

- Om det har hendt at jeg har tenkt «er jeg morsom nok»?

Ingrid Gjessing Linhave blotter de store, hvite tennene og vifter problemstillingen bort med en elegant håndbevegelse.

- Herregud, det har jeg da tenkt hver eneste dag! Helt siden jeg var sju!

Det er lunsjtid i den enorme kantina hos NRK på Marienlyst. Her står de i kø, radiostemmene, tv-trynene — og alle som jobber i kulissene for å sørge for at statskanalen leverer varene til lisensbetalerne hver eneste dag. Ingrid Gjessing Linhave er allerede ferdig med den viktigste delen av dagens jobb. For ti minutter siden ønsket hun de 7-800000 lytterne av «Nitimen» en fortsatt god dag, som hun har gjort med jevne mellomrom det siste året. Hun har sjokkrosa genser, og ut av et utvasket dongeriskjørt stikker et par lange bein som forsvinner i lilla joggesko. Hun er «sminket for radio», som hun kaller det, ekstremt diskret. De røde neglene kunne også trenge et nytt strøk.