«Forsvinner biene fra jordas overflate, har menneskeheten bare fire år igjen å leve»

Nå forsvinner verdens bier sporløst.

BI FOLKET:  Et bifolk er alle innbyggerne - hele klanen, storfamilien, husholdningen eller gjengen om du vil - som holder til i ei bikube. Et bifolk består av ei dronning, noen hundre droner (hannbier) og et par tusen arbeidsbier (som alle er hunkjønn). Et bifolk er vanligvis cirka 10.000 om våren og så bygger de seg opp i bistyrke til 60.000 på høysommeren. Foto: PAUL PAIEWONSKY
BI FOLKET: Et bifolk er alle innbyggerne - hele klanen, storfamilien, husholdningen eller gjengen om du vil - som holder til i ei bikube. Et bifolk består av ei dronning, noen hundre droner (hannbier) og et par tusen arbeidsbier (som alle er hunkjønn). Et bifolk er vanligvis cirka 10.000 om våren og så bygger de seg opp i bistyrke til 60.000 på høysommeren. Foto: PAUL PAIEWONSKY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Magasinet): Langs veien, mellom tett i tett av rekkehus og eplehager midt i et boligfelt på Holmlia i Oslo, kommer en besynderlig liten tropp.

De fem birøkterne - hvorav to store og tre små - minner litt om malplasserte astronauter der de vader forbi tujahekker, postkasser og kulegriller i sine hvite heldekkende drakter.

Men naboene stopper ikke engang opp i plenklippinga, de bare vinker og smiler til gjengen som går forbi. De er vant med synet. Det er bare familien Dubrau fra nummer 74b som skal ut for å se til bikubene sine rett der borte på skrenten. Og redde verden.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer