Fortjener Bølgen

Et sikkert treffsted på Oslo Vest. Robinson & Fredag oppdaget hvorfor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- 130 KRONER FOR EN HAMBURGER! sa Robinson og lo hånlig. - Du kunne altså fått tretten stykker for samme pris hos McDonald\'s. - 13 flate fliser med kål og Thousand Islands, inneklemt i bløtt, vemmelig loffestoff? Nei, takk. Vent til du ser Bølgen & Mois burger, du. Det handler om MAT, forsikret Fredag.

DET VAR LØRDAG ettermiddag og fullt hus i den tidligere Trafo-stasjonen på Briskeby, som består av kafé, brasserie og en gourmetrestaurant. Seks barnevogner utenfor, og inne i kafeen var klientellet hovedsakelig i reproduksjonsfasen. Klart et stamsted for unge som vil se og synes, med og uten struttemage. Og hamburgerne til 130 kroner, som er oppkalt etter fotograf Dag Thorenfeldt, ble produsert på løpende bånd. Robinson fikk snart se at det ikke var noen McPingler. Her dekket de hele tallerkenen, med gapende, hjemmebakt brød og en grovhakket, saftig karbonadekake som var 4 cm tjukk på midten. På en stang gjennom burgeren vaiet fire baby-mandelpoteter slik at retten gjorde en feiende flott entré. - Kjempegodt, sa Fredag som gikk til verket med kniv og gaffel. - En øl og en Thorenfeldt er perfekt som forsinket lunsj. Robinson var på sin side godt fornøyd med sin lune skalldyrsalat, bestående av håndrensede reker, små, dampede blåskjell og løk og en grønn salat med oliven, servert i atskilte boller, en varm og en kald. Aioli, pesto og balsamico var sprøytet på bollens vegger slik at man kunne dyppe brødet borti. Brødet er B & M\'s stolthet, hjemmebakt, helst i vedfyrt bakerovn, og et vesentlig bidrag til stedets popularitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer