Frest i frådende smør

Andreas Viestad er røff mot asparges.

Siden asparges er så godt, serverer vi nye triks i dagens Mat med Viestad.

En fin måte å få maksimalt med smak ut av asparges er å steke eller grille dem. Det er min favorittmetode. Fordelen er at du får en overflate som er stekt, nesten svidd, samtidig som du ikke skyller ut noe av smaken, slik du gjør hvis du koker dem i vann.

Varm ei tørr panne til den blir rykende varm. Ha i asparges og stek dem i frådende smør til de har fått fine, brunsvarte streker. Det er godt når de blir litt brent, det bare forsterker smaken, men du bør ikke la dem bli forkullet.

Det finnes flere typer asparges, men grovt sett har du muligheten til å snuble over tre typer asparges i Norge: grønne asparges, hvite asparges og miniasparges. Den siste varianten er strengt tatt ikke noe annet enn grønne asparges som er små og ikke smaker så mye. De hvite aspargesene har vokst under jorda hele sitt liv og har som regel litt tjukkere skinn enn de grønne, så de kan med fordel skrelles.

Hver lørdag serverer Magasinet nye matvideoer med Viestad. Tidligere episoder kan du se her.

OVERHØVLET: Asparges med parmesan.