På benken: I elleve år har fysioterapeutene Kirsti Leira og Britt Fadnes samarbeidet med hjerneforsker Per Brodal om å utvikle en metode de mener kan gjøre terapi og tabletter overflødig. Nå lærer de opp andre fysioterapeuter.

Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
På benken: I elleve år har fysioterapeutene Kirsti Leira og Britt Fadnes samarbeidet med hjerneforsker Per Brodal om å utvikle en metode de mener kan gjøre terapi og tabletter overflødig. Nå lærer de opp andre fysioterapeuter. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer

Frisk på 1- 2 - 3

Lillian (24) måtte behandles med tabletter og terapi i mange år. Først da hun begynte med et rytmisk morgenrituale, ble hun frisk. Det kan hjelpe mange som lider av psykiske plager.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«ETT, TO, ETT, TO - én støvel og én sko. Ett, to, ett, to ...» Klokka er så vidt passert seks. Lillian Gribbestad (24) ligger fortsatt i senga, men har allerede startet dagen: Under dyna marsjerer føttene av gårde, mens hun taktfast gjentar den velkjente regla i hodet. Et minutt seinere står hun på badet, og mindre enn en time etterpå står hun i oransje kjeledress på ei forblåst brygge utenfor Molde. Hammeren dingler fra hofta, stabler med plank, ei elektrisk sag og et halvferdig fiskemottak venter. Lillian elsker jobben sin som tømrer og kranfører, men det er ingen selvfølge at hun står her. Siden hun var 13 år har depresjoner og angst gjort det vanskelig å komme seg opp om morgenen og gjennom dagen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn