Frisk på 1- 2 - 3

Lillian (24) måtte behandles med tabletter og terapi i mange år. Først da hun begynte med et rytmisk morgenrituale, ble hun frisk. Det kan hjelpe mange som lider av psykiske plager.

På benken: I elleve år har fysioterapeutene Kirsti Leira og Britt Fadnes samarbeidet med hjerneforsker Per Brodal om å utvikle en metode de mener kan gjøre terapi og tabletter overflødig. Nå lærer de opp andre fysioterapeuter.

Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
På benken: I elleve år har fysioterapeutene Kirsti Leira og Britt Fadnes samarbeidet med hjerneforsker Per Brodal om å utvikle en metode de mener kan gjøre terapi og tabletter overflødig. Nå lærer de opp andre fysioterapeuter. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«ETT, TO, ETT, TO - én støvel og én sko. Ett, to, ett, to ...» Klokka er så vidt passert seks. Lillian Gribbestad (24) ligger fortsatt i senga, men har allerede startet dagen: Under dyna marsjerer føttene av gårde, mens hun taktfast gjentar den velkjente regla i hodet. Et minutt seinere står hun på badet, og mindre enn en time etterpå står hun i oransje kjeledress på ei forblåst brygge utenfor Molde. Hammeren dingler fra hofta, stabler med plank, ei elektrisk sag og et halvferdig fiskemottak venter. Lillian elsker jobben sin som tømrer og kranfører, men det er ingen selvfølge at hun står her. Siden hun var 13 år har depresjoner og angst gjort det vanskelig å komme seg opp om morgenen og gjennom dagen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer