Frityrstekte egg og løkringer

Ca. 20 minutter, 4 personer.

4 store egg, solsikkeolje til frityrsteking, 1 løk,3 ss hvetemel, 1/2 ts salt, 1/4 ts pepper,

spekeskinke av kalkun, krydderurt til pynt.•Slik gjør du:

Varm oljen i en dyp, tykkbunnet kjele til 180 grader, over middels varme. Knekk et egg olje i en bolle, og la det gli forsiktig ned i den varme oljen. Etter ca. ett minutt snur du egget forsiktig rundt i oljen slik at det får en jevn farge. Etter ca. 2 1/2 minutt er egget sprøtt utenpå, mens plommen fremdeles er flytende. Ta egget opp av kjelen og legg det over på et kjøkkenpapir, slik at oljen renner av. Skjær løk i tynne ringer. Bland sammen mel, salt og pepper og vend løkringene i melblandingen. Frityrstek ringene raskt i oljen. Legg dem over på kjøkkenpapir for å renne av. Server de frityrstekte eggene med spekeskinke og friske urter.