Frode Øverli

Array

Født: 15. august 1968

Familie: 3 barn, Cathrine(7), etter (5) og Maren (4).

Sivilstand: Skilt.

Karriere: Begynte å lage serier for bladene Konk og Pyton. Så startet han «A-laget» som seinere ble utviklet til «Pondus». Serien går i dag i Dagbladet, Bergens Tidende, Berlingske Tidende, Göteborgs-Posten, Dagens Nyheter og en rekke andre mindre aviser.

- Siden videregående skole har jeg jobbet som tegner. Jeg sløyet fisk ei uke. Skjønte da at arbeidslivet ikke var noe for meg.

Leser:

- Aviser. Bergens Tidende og Dagbladet hver dag. Nei, det er kanskje ikke helt tilfeldig at begge avisene trykker Pondus. Jeg har ingen store favorittforfattere, men er glad i Nick Hornby. Kjell Aukrust beundrer jeg, både som forfatter og tegner. Og så leser jeg tegneserier, selvfølgelig. Tommy og Tiger'n er fremdeles en favoritt, selv om jeg har lest alle stripene flere ganger allerede. Arne Anka synes jeg også er bra.

Ser på:

- Etter at «Seinfeld» sluttet, gidder jeg ikke lenger følge noen serier. Jeg ser nyheter og en del sport. Og film. Tegneserier og film er veldig beslektet. Hvor man plasserer kamera, hvor man klipper, hvordan man timer.

Hører på:

- Mye musikk. Har veldig allsidig smak, ikke bare AC/DC. Det bruker jeg mest som en slags medisin når jeg har behov for å avreagere. Jeg bruker musikk, eller radio, når jeg jobber. Det er fint å ha noe som surrer i bakgrunnen.

Ellers:

- Kvinnene til Jokke er karikaturer. De representerer ikke mitt kvinnesyn. Men jeg opplever kritikken som litt urettferdig. Jeg tegnet stygge mannfolk i ti år i Pyton, uten at noen reagerte. Egentlig burde det ikke komme noen protester nå heller, hvis det virkelig er likestilling vi ønsker her i landet.