Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Frokost på Hôtel de Crillon er vakkert, overdådig og absolutt hinsides all fornuft

Andreas Viestad smakte på luksusfrokost i Paris. Den inneholdt blant annet egg benedict.

Funklende: Frokost på Hôtel de Crillon 
får feriebudsjettet til å krympe betraktelig. 
Til gjengjeld får du kaffe fra sølvkanne, overdådige mengder mat, krystall og bladgull. Foto: Mette Randem
Funklende: Frokost på Hôtel de Crillon 
får feriebudsjettet til å krympe betraktelig. 
Til gjengjeld får du kaffe fra sølvkanne, overdådige mengder mat, krystall og bladgull. Foto: Mette Randem Vis mer

At Paris er en sivilisert plass, kan være vanskelig å huske når man dukker opp fra Paris-­metroens kaos og må kjempe seg gjennom den vekselsvis mor­der­iske og suicidale trafikken på Place de la Concorde, der hver sølepytt er en anledning til å ydmyke en fotgjenger, og muligheten for å komme fire sekunder tidligere fram, er verdt enhver risiko.

Men selv om det er ille med dagens trafikale situasjon, er det ikke akkurat som om det var så mye bedre før.

Hadde vi kommet hit litt tidligere, for eksempel på 1790-tallet, ville vi glidd i blod på brosteinen. Det var her Ludvig den 16. og kona Marie ­Antoinette, samt samtidas beste hode, kjemikeren Lavoisier, og etter hvert også revo­lusjonssjefen sjøl, Robspierre, mistet hodet.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?