Funklende: Frokost på Hôtel de Crillon 
får feriebudsjettet til å krympe betraktelig. 
Til gjengjeld får du kaffe fra sølvkanne, overdådige mengder mat, krystall og bladgull. Foto: Mette Randem
Funklende: Frokost på Hôtel de Crillon 
får feriebudsjettet til å krympe betraktelig. 
Til gjengjeld får du kaffe fra sølvkanne, overdådige mengder mat, krystall og bladgull. Foto: Mette RandemVis mer

Frokost på Hôtel de Crillon er vakkert, overdådig og absolutt hinsides all fornuft

Andreas Viestad smakte på luksusfrokost i Paris. Den inneholdt blant annet egg benedict.

At Paris er en sivilisert plass, kan være vanskelig å huske når man dukker opp fra Paris-­metroens kaos og må kjempe seg gjennom den vekselsvis mor­der­iske og suicidale trafikken på Place de la Concorde, der hver sølepytt er en anledning til å ydmyke en fotgjenger, og muligheten for å komme fire sekunder tidligere fram, er verdt enhver risiko.

Men selv om det er ille med dagens trafikale situasjon, er det ikke akkurat som om det var så mye bedre før.

Hadde vi kommet hit litt tidligere, for eksempel på 1790-tallet, ville vi glidd i blod på brosteinen. Det var her Ludvig den 16. og kona Marie ­Antoinette, samt samtidas beste hode, kjemikeren Lavoisier, og etter hvert også revo­lusjonssjefen sjøl, Robspierre, mistet hodet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn