Du leser nå Dagbladet Pluss

Frostvarsel

Det blir ingen iskrem på 17. mai.

Is i magen: Det er ikke nødvendig med nitide forberedelser for å lage hjemmelaget is til 17. mai eller andre festlige anledninger. Frosne jordbær og litt juice blir sorbé på 1-2-3.
Is i magen: Det er ikke nødvendig med nitide forberedelser for å lage hjemmelaget is til 17. mai eller andre festlige anledninger. Frosne jordbær og litt juice blir sorbé på 1-2-3.Vis mer

- Da kan ikke dere voksne heller få iskrem. Eller rødvin. Og ikke Dagsrevyen.

Dagsrevyen og rødvin er de tingene voksne liker aller best. Det er der en straffereaksjon forventes å gjøre mest vondt.

Men jeg har ikke noe imot iskrem. Hvem har vel det? Den beste iskremen jeg vet om, lager jeg i min håndsveivede iskremmaskin - med fløte, egg og masse vanilje - og det er noe av det beste som finnes. I. Hele. Verden.

Det er en fullstendig mekanisk affære, en trebøtte som man fyller med is og salt, og en metallsylinder inni, som man fyller med røre. Og så setter man i gang med å sveive. Det er en vidunderlig maskin. Når jeg ser den stående der i boden om vinteren, tenker jeg at når det blir mildt og godt, kommer jeg til å lage iskrem hver eneste solfylte fridag. Men virkeligheten er at dette er en prosess som krever flere ledd med planlegging, tilberedning av røre, venting, sveiving og ikke minst renhold etterpå, så jeg ender opp med disse små gylne smakene av himmel en håndfull ganger hver sommer, noen ganger to, sjelden mer enn fem.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.