Du leser nå Dagbladet Pluss

- Frp skal ha en slags takk for klarsyn og framsyn når det gjelder at vi er nødt til å være et land med grenser

Kreftsykdommen har tatt en ny, alvorlig vending. Men debattanten, forfatteren og professoren Per Fugelli lar seg ikke stoppe av det - og nå gir han til og med en viss ros til Fremskrittspartiet.

HØSTLYS: Per Fugelli har vært kreftsyk
siden 2009. I sommer oppdaget
legene tre nye svulster i lungen.
- Hva er mer naturlig når du nærmer
deg døden enn å bli trist? Man skal
da ikke overfalles med diagnoser og
lykkepiller av den grunn. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
HØSTLYS: Per Fugelli har vært kreftsyk siden 2009. I sommer oppdaget legene tre nye svulster i lungen. - Hva er mer naturlig når du nærmer deg døden enn å bli trist? Man skal da ikke overfalles med diagnoser og lykkepiller av den grunn. Foto: Jørn H Moen / DagbladetVis mer

- Thomas Seltzer, den gangsteren.

Per Fugelli gliser. Han har bedt om å få si noe med en gang, noe han har tenkt på de siste dagene. Det gjelder opptredenen på NRKs «Trygdekontoret» for tre år siden. Det er et dementi.

- Seltzer trodde åpenbart at jeg kom til å dø klokka tolv dagen etter. Så han sa plutselig: «Kan ikke du gi ditt siste råd til det norske folk?» Jeg kom på det i hodet med en gang. «Ikke vær et ettall på jorda. Bry deg om flokken din». Det traff folkesjela på en veldig rørende måte, sier han, og legger til:

- Men det er jo feil.

Lykketreff

Noen sitater bare sitter. Fugellis ord fra «Trygdekontoret» ble kåret til årets tv-øyeblikk av magasinet Filter. Det ble viet plass i Store norske leksikons artikkel om professoren. Du skal ikke taste inn mange av bokstavene i Google-vinduet før søkemotoren fullfører setningene for deg. Etter et langt offentlig liv som storkjefta og ofte kontroversiell sosialmedisiner, var rogalendingen blitt en slags nasjonalskatt. Omtrent samtidig med at tversoversløyfa han alltid har gått med ble populær igjen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.