Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Frustrasjon i smarttelefonens tid

Kjipe foreldre er ikke lenger dem som krever at barna må komme tidlig hjem. Det er sånne som meg, som prøver å slå ned på skjermbruken deres.

La oss starte en hvilken som helst kveld hjemme hos oss: I en stol foran tv-en i stua sitter samboeren og ser på fotball, avbrutt av en og annen sjekk av innboksene på mobilen. I sofaen sitter jeg og følger halvveis med på tv-skjermen, samtidig som jeg blar i en (papir)avis, sjekker nyheter på mobil, scroller Facebook og oppdaterer kalenderen.

På barnerommet ligger sjuåringen forhåpentligvis i sin søteste søvn, hvis ikke uttrykker hun høylytt irritasjon over lyden fra tv-en eller roper på nok et glass vann.

Fra tenåringsrommet hører vi ingenting, men hvis døra står på gløtt, kan vi skimte en tv-skjerm. Noen ganger er den fylt med animerte utgaver av fotballspillere, andre ganger av krigere i goldt fjellandskap som etter beste evne forsøker å overliste hverandre. Da okkuperer spillkontrollen hendene hans og smarttelefonen fanget, slik at han umiddelbart kan se hvem det er som snapper når den plinger eller vibrerer.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?