Frykten for å falle

- Geert Wilders er i bunn og grunn likegyldig. Han er bare imot innvandring. Den fremtredende nederlandske historikeren Geert Mak etterspør en intelligent leder av høyrefløyen.

GEERT WILDERS: Nederlenderens høyreorienterte, islamkritiske parti fikk 17 prosent av stemmene under valget til Europaparlamentet i forrige uke. Partiet hans er motstandere av Europaparlamentet.  Foto: AP/Fred Ernst
GEERT WILDERS: Nederlenderens høyreorienterte, islamkritiske parti fikk 17 prosent av stemmene under valget til Europaparlamentet i forrige uke. Partiet hans er motstandere av Europaparlamentet. Foto: AP/Fred Ernst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Les også: Geert Wilders parti fikk 17 prosent av stemmene

I BOKA «Min fars århundre» tar den nederlandske historikeren Geert Mak leseren med på den store reisen fra farens fødsel i 1899 til han våren 1999 sitter og gjør ferdig sin familiekrønike og skildring av det nederlandske samfunnet.

Det er snakk om voldsomme begivenheter, store omveltninger, sterke krefter råder. Krig, koloniavvikling, sekularisering, velferdsstatens oppbygning, ungdomsopprør. Og så kan Geert Mak i sin epiolog skrevet i 1999 fastslå:

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer