Frykten for å falle

- Geert Wilders er i bunn og grunn likegyldig. Han er bare imot innvandring. Den fremtredende nederlandske historikeren Geert Mak etterspør en intelligent leder av høyrefløyen.

GEERT WILDERS: Nederlenderens høyreorienterte, islamkritiske parti fikk 17 prosent av stemmene under valget til Europaparlamentet i forrige uke. Partiet hans er motstandere av Europaparlamentet.  Foto: AP/Fred Ernst
GEERT WILDERS: Nederlenderens høyreorienterte, islamkritiske parti fikk 17 prosent av stemmene under valget til Europaparlamentet i forrige uke. Partiet hans er motstandere av Europaparlamentet. Foto: AP/Fred Ernst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Les også: Geert Wilders parti fikk 17 prosent av stemmene

I BOKA «Min fars århundre» tar den nederlandske historikeren Geert Mak leseren med på den store reisen fra farens fødsel i 1899 til han våren 1999 sitter og gjør ferdig sin familiekrønike og skildring av det nederlandske samfunnet.

Det er snakk om voldsomme begivenheter, store omveltninger, sterke krefter råder. Krig, koloniavvikling, sekularisering, velferdsstatens oppbygning, ungdomsopprør. Og så kan Geert Mak i sin epiolog skrevet i 1999 fastslå:

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer