IKKE BARE BLÅ HIMMEL: Manchester United har vunnet alt som er å vinne i klubbfotballen de siste årene. Men økonomisk er det mer turbulens rundt klubben. Amerikanske Malcolm Glazer tok opp store lån for å kjøpe klubben, og klubben må selv betjene gjelda. Nå selges lånene fritt på finansmarkedet.Foto: SCANPIX
IKKE BARE BLÅ HIMMEL: Manchester United har vunnet alt som er å vinne i klubbfotballen de siste årene. Men økonomisk er det mer turbulens rundt klubben. Amerikanske Malcolm Glazer tok opp store lån for å kjøpe klubben, og klubben må selv betjene gjelda. Nå selges lånene fritt på finansmarkedet.Foto: SCANPIXVis mer

Frykter at Old Trafford må selges

Manchester Uniteds lån blir solgt til spottpris. - En trussel mot klubben, sier supporterleder.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

MANCHESTER UNITED HAR enorm gjeld.

I fjor ble det klart at Englands mest suksessrike klubb de siste årene ligger på nedrykksplass når det gjelder gjeldsbelastning.

«De røde djevlene» skylder 667 millioner pund - omkring 6,6 milliarder norske kroner - etter at amerikanske Malcolm Glazer tok opp store lån for å ta over klubben i 2005. Og de siste årene har klubben levert underskudd i regnskapsbøkene.

Nå blir klubbens lån solgt med tap på finansmarkedet i Londons finansdistrikt City, ifølge The Guardian, som har opplysningene fra analyseselskapet Markit.

En kilde i finansmiljøet sier til den engelske avisa at andelen av gjelda som er sikret i klubbens eiendommer som Old Trafford og treningsanlegget Carrington, spillere, sesongkortinntekter, sponsoravtaler og så videre, selges unna til 70 prosent av verdien. Dette skal utgjøre 425 millioner pund.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn