Frykter at Old Trafford må selges

Manchester Uniteds lån blir solgt til spottpris. - En trussel mot klubben, sier supporterleder.

IKKE BARE BLÅ HIMMEL: Manchester United har vunnet alt som er å vinne i klubbfotballen de siste årene. Men økonomisk er det mer turbulens rundt klubben. Amerikanske Malcolm Glazer tok opp store lån for å kjøpe klubben, og klubben må selv betjene gjelda. Nå selges lånene fritt på finansmarkedet.Foto: SCANPIX
IKKE BARE BLÅ HIMMEL: Manchester United har vunnet alt som er å vinne i klubbfotballen de siste årene. Men økonomisk er det mer turbulens rundt klubben. Amerikanske Malcolm Glazer tok opp store lån for å kjøpe klubben, og klubben må selv betjene gjelda. Nå selges lånene fritt på finansmarkedet.Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER UNITED HAR enorm gjeld.

I fjor ble det klart at Englands mest suksessrike klubb de siste årene ligger på nedrykksplass når det gjelder gjeldsbelastning.

«De røde djevlene» skylder 667 millioner pund - omkring 6,6 milliarder norske kroner - etter at amerikanske Malcolm Glazer tok opp store lån for å ta over klubben i 2005. Og de siste årene har klubben levert underskudd i regnskapsbøkene.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer