<strong>HAR TRO PÅ ENHETSSKOLEN:</strong> Jeg har fortsatt tro på at vi blir mer tolerante og får dypere innsikt i menneskers liv ved å utsettes for hverandre. Og jeg frykter hva slags kriterier som skulle settes opp om man skulle begynne å plukke ut brysomme elever, skriver Håvard Tjora. Illustrasjon: LISA AISATO
HAR TRO PÅ ENHETSSKOLEN: Jeg har fortsatt tro på at vi blir mer tolerante og får dypere innsikt i menneskers liv ved å utsettes for hverandre. Og jeg frykter hva slags kriterier som skulle settes opp om man skulle begynne å plukke ut brysomme elever, skriver Håvard Tjora. Illustrasjon: LISA AISATO Vis mer

Frykter kriteriene om man skulle begynne å plukke ut brysomme elever

Barn har godt av å utsettes for barn som er annerledes enn dem selv, skriver Håvard Tjora.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Magsinet): I Norge har vi det som heter enhetsskole. Det vil si at alle barn har krav på å gå på den samme skolen, og få den samme utdanningen, uavhengig av bakgrunn eller forutsetninger.

For en stund siden ble det diskutert hvorvidt det var forsvarlig å bevare den norske enhetsskolen slik den er. Voldelige og truende elever ble trukket fram som et hovedargument for at skolen burde deles mellom «de normale» og de som ikke fungerer.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer