Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Fugl Felix

Et forsøk på å forstå en venn - før det er for seint.

Video: Jokke Sommer

Du leser nå Dagbladet Pluss

Fugl Felix

Et forsøk på å forstå en venn - før det er for seint.

I september for litt over ett år siden satt jeg med Felix ­Lorentzen (31) på en uterestaurant i Oslo. Vi spiste pizza og snakket om døden. Jeg hadde stilt ham det jeg trodde var et ­enkelt spørsmål, men nå tenkte han seg grundig om og ­klarte ikke svare.

Felix er to år eldre enn meg, og jeg har kjent ham ­siden like etter jeg ble ferdig på videregående i ­Sandefjord. I begynnelsen av ­20-åra hang vi en del sammen. Vi flyttet begge til Oslo etter hvert, dro på fylla sammen, sto en del på ski, og kjørte ned Grefsenkollen på ­longboard. For Felix’ del endte det med en knekt skulder og skrubbsår over hele kroppen.

Jeg kan likevel ikke huske at Felix var spesielt ­«ekstrem». Det var andre i samme omgangskrets jeg heller tenkte kom til å skade seg. En av dem planla å bli stuntmann. På vei til hyttetur på Golsfjellet husker jeg han «øvde», ved å stå utenfor bilen og henge seg fast i tak­stativet i 80 kilometer i timen på en svingete skogsvei.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?