Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Fy fader, som jeg angrer

For noen år sida bestemte Mona B. Riise seg for at bokhyllene skulle vekk.

GIR TRYGGHET: - Hvis alt går galt, har jeg bøkene. Så lenge jeg har bøker, kan jeg alltids sette meg ned og lese, sier Mona B. Riise. Foto: Lars Eivind Bones
GIR TRYGGHET: - Hvis alt går galt, har jeg bøkene. Så lenge jeg har bøker, kan jeg alltids sette meg ned og lese, sier Mona B. Riise. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Fy fader, som jeg angrer, sier Mona B. Riise.

Det er noen år sida nå. Journalisten og forfatteren øynet et blaff av frelse i minimalisme, og bestemte seg for at bokhyllene skulle vekk. Hun ga bort kasser med bøker og kjøpte en rådyr Norway Says-sofa som var kjempevond å sitte i.

- Egentlig liker jeg ideen om ikke å være avhengig av ting, sier Riise nå.

- Men bøker gir trygghet. Hvis alt går galt, har jeg bøkene. Så lenge jeg har bøker, kan jeg alltids sette meg ned og lese.

Trøstende

Denne vinteren har Riise selv gitt ut bok, en musikkantologi ved navn «Norsk pop-poesi». Og huset hun deler med samboeren Nicholas er ikke lenger ribbet. Palmer strutter i hjørnene. Figuriner av rådyr, som vertinnen alltid har syntes har vært så vakre, står i en dandert flokk på hyllen sin. Og bøkene har kommet tilbake. Nå kan Riise igjen krølle seg sammen og kose seg med å lese om familier som ikke fungerer, som hos John Irving. De rå relasjonene hos Elena Ferrante, som fikk henne til å ville være i Napoli, hele tiden. Ekteparene til Alice Munro, de som ikke snakker sammen. De fiendtlige kjernefamiliene til Carl Frode Tiller.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?