Fyll huset med gode dufter

Tenn lysene folkens! Det er første søndag i advent.

Scones: Fylt med syltetøy blir smaken en helt annen enn den hverdagslige.
Scones: Fylt med syltetøy blir smaken en helt annen enn den hverdagslige.Vis mer

Jeg simpelthen elsker engelske scones!

Fulle av smør, og så fulle av luft at de nesten blir vektløse. En luftighet som du bare oppnår når du behandler deigen så lite som mulig. For en sconesdeig skal lages med de samme prinsippene som en paideig. Du må bruke kaldt smør og deigen skal jobbes så lite med som overhodet mulig. Bare akkurat nok til at deigen kommer sammen.

For å komme i adventsstemning, fyller jeg sconesene mine med gode julesmaker. Det hjemmekokte fikensyltetøyet er den berømte prikken over i-en.

Scones med julesmaker

Antall personer: 8-10 personer Fra start til ferdig scones og syltetøy: 1 time og 15 minutter Aktiv tid: 1 time

280 g hvetemel ½ ts salt 2 ts bakepulver 2 ss sukker 75 g kaldt smør 1 egg 1 ¼ -1 ½ dl fløte 60 g fiken 50 g tørkede aprikoser 50 g rosiner