Fylt brødrull

6 porsjoner:

1 ½ dl lunket vann

25 g gjær

1 ½ ss olivenolje

½ ts salt

250 g speltmel eller hvetemel

Fyll:

1 båt hvitløk,

Fylt brødrull

100 g friske urter (feks; rosmarin, basilikum, timian),

300 g revet hvitost,

150 g spekeskinke.• Slik gjør du:

Stekes i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter.

Rør ut gjær i litt av vannet. Tilsett resten av vannet sammen med olje og salt. Tilsett mel. Dette må heves i ca 20 min. før den kjevles ut til et rektangel. Speltmelet er litt mer klissete å jobbe med, men det er vel verdt det. Hakk opp hvitløk sammen med krydderet. Fordel blandingen på deigen. Strø over ost, og legg over spekeskinke. Rull sammen som en kringle. La den få etterheve i ca 30 minutter. Klipp den gjerne opp som en klippekrans. Stekes i ovn på ca 180° i ca. 15 min. Serveres gjerne lun.