Kuler i krutt: Årets første uker tilhører ingen sesong. Det er en tilstand som må bekjempes. Et våpen, etter julas feite måltider, er chili. Her: kjøttboller i chilisaus.
Kuler i krutt: Årets første uker tilhører ingen sesong. Det er en tilstand som må bekjempes. Et våpen, etter julas feite måltider, er chili. Her: kjøttboller i chilisaus.Vis mer

Fyrverkeri

Start det nye året med brennende smaker.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det første man merker når det nye året er på plass, er kulde. Julestjerna blinker ikke lenger, rakettene har allerede falt ned på bakken. Det er like mørkt som i desember, men nå er ikke lenger jula en forventning, men en kredittkortregning. Det er som om det nye året ble avlyst på grunn av manglende interesse, og alt som var igjen, var restene av det gamle. Jeg mener ikke å ta sorgene på forskudd, men det er et årlig tilbakevendende faktum at årets første uker er noen av de tyngste. Den som tenner på januar, har særegne preferanser. Som Jens Bjørneboe sa: «Det er en uimotståelig erfaring at den norske vinter bør tilbringes ved Middelhavet.»

Årets første uker tilhører ingen sesong. Det er en tilstand som må bekjempes. Og mitt våpen, etter julas høytid med fettmat og alkohol, er chili. Mitt nye år begynner med fyrverkeri, og fortsetter med mer fyrverkeri, denne gangen i gryta, kjøttboller i flammende sterk tomatsaus, aromatiske supper som etterlater meg i tårer, sandwicher hvor en rød fare lurer innimellom pålegget.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn