Gammeldagse seikarbonader

4 porsjoner.

500 – 600 g seifilet, uten skinn og ben, 1 ts salt, 1 ss potetmel, 1 ss hakket gressløk

½ ts pepper, ca. 1 dl melk

smør/margarin og olje til steking

Stuede gulrøtter og sukkererter:

2 store gulrøtter, 100 g sukkererter,

2 dl vann, ½ ts salt, 1 ss hvetemel, 1 dl matfløte.

•Skjær fisken i strimler og mal dem grovt med saltet, på kvern eller i kjøkkenmaskin.

Rør inn potetmel, gressløk og pepper og spe med melk til en fast farse. I kjøkkenmaskin kan alt has i og mikses samtidig.

Form 8 store karbonader og stek dem i en blanding av smør/margarin og olje. Bruk middels varme så de blir pent brune samtidig som de blir gjennomstekte.

Rens og skjær gulrøttene i små terninger, strimle sukkerertene. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann. Sil kokevannet fra, men ta vare på det. Visp sammen hvetemel, fløte og grønnsakvann. La sausen småkoke i 4 – 5 min. Tilsett grønnsakene og la dem bli ordentlig varme. Server seikarbonadene med stuede gulrøtter og sukkererter, samt kokte poteter.

Flere tips på: www.godfisk.no