.Fransk fokus: Brasserie Blanche spesialiserer seg på franske klassikere og rustikk atmosfære.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
.Fransk fokus: Brasserie Blanche spesialiserer seg på franske klassikere og rustikk atmosfære. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Ganske bra brasserie

De kan sine klassikere på Brasserie Blanche.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Et brasseri med franskinspirert kvalitetsmat gjør en by litt bedre å bo i. I Oslo er Brasserie France i Nedre Slottsgate en institusjon, mens Andreas Viestads St. Lars seiler opp for dem som vil ha høyere hipsterfaktor og mer hardcore tilnærming til det grillfaglige. Og så er det litt mer anonyme Brasserie Blanche, i det gamle, hvite murhuset i Hegdehaugsveien.

- Wow, dette var da veldig bra! utbrøt Fredag, omtrent halvveis i en petit pois-suppe med fritert kalvebrissel og skiver av fersk trøffel. Den friske pureen av grønne erter med smør og fløte matchet både smaksmessig og visuelt perfekt de mørke tonene i de mer eksklusive ingrediensene.

Robinsons forrett var ikke dårligere. Sjøkreps er nesten alltid bedre enn overpriset hummer, og disse var perfekt grillet, søtlige og saftige, med enkelt tilbehør av brunet smør, sitron og timian. Sødme, syre og fett i perfekt balanse. En ung Sancerre fra Paul Prieur & Fils fungerte bra til begge rettene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn