Går barnet ditt alene i friminuttet? Snakk med læreren

Den som betaler prisen for foreldrenes nøling er til sjuende og sist barnet, skriver Magasinet-spaltist Håvard Tjora.

Første skoledag på Ammerud skole i 1971. 48 år senere, og barn og foreldre er fortsatt like spente på hva som nå venter. Foto: NTB-arkiv / SCANPIX
Første skoledag på Ammerud skole i 1971. 48 år senere, og barn og foreldre er fortsatt like spente på hva som nå venter. Foto: NTB-arkiv / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til høsten begynner rundt 60 000 spente barn på skolen, og med dem følger det rundt 120 000 foreldre som er minst like spente. Mange bekymrer seg over hvordan barnet deres skal klare seg når det blir større grupper og færre voksne, mindre lek og mer stillesitting. Vil barnet finne venner, og høre på læreren?

Det er klart man er spent. Det er jo et ganske heftig prosjekt når ungene begynner på skolen. Når barnet krysser skolegården eller møtesalen og tar rektor i hånda, går det fra å ha flere voksne rundt seg i en lek-preget barnehagetilværelse, til å være en av mange i en stor gruppe, med stort sett én voksenperson.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer