Går det an å stjele valget i USA?

Registrering av døde velgere, manipulering av demente og sinnslidende og desinformasjon. Det har blitt gjort forsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet.no): En liten hær av advokater står klare til å kaste seg over valgresultatene i fylker og delstater onsdag morgen. Hvis demokratene vinner eller taper flertall i Senatet med noen få tusen stemmer i en av de fire delstatene man nå mener vil avgjøre valget, nemlig Tennessee, Virginia, Montana og Missouri, kan det bli bråk.

Det samme ble riktignok sagt før presidentvalget i 2004 da Bush slo Kerry. Men da forstummet protestene fort og advokatene reiste hjem til mer lukrative oppdrag, enten de var mobilsert til valgtjeneste av republikanere eller demokrater.

Mistenker det tapende partiet uregelmessigheter, kommer også kravene om at domstolen skal gripe inn.

ANTTAKELIG FUSKER BEGGE PARTIER, på hver sin måte.

Demokratene er tradisjonelt aller mest opptatt av republikanske forsøk på å få fattigfolk og etniske minoriteter, som gjerne stemmer på demokratene, til å sitte hjemme. I de siste valgene har også anklager om regelrett juks sittet løst.

Missouri kan bli den aller mest spennende delstaten natt til onsdag, ifølge Washington Post. Republikanske James Talent har i månedsvis ligget jevnt med demokraten Claire McCaskill. Senatsvalget kan bli avgjort her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.