Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

De har brutt med familiene sine:

«Går du nå, er du ikke lenger min datter»

Du kan ikke velge familie. Noen går til det dramatiske skrittet å velge den vekk.

BRØT MED MOREN: Anne Bitsch, kjønnsforsker og forfatter, valgte å bryte med moren sin da hun var 18 år og flyttet hjemmefra. Hun tror det reddet henne.
BRØT MED MOREN: Anne Bitsch, kjønnsforsker og forfatter, valgte å bryte med moren sin da hun var 18 år og flyttet hjemmefra. Hun tror det reddet henne. Vis mer

«Lina» (32) har følt presset. De få gangene hun har hatt kontakt med moren i løpet av sitt voksne liv, har det vært på initiativ fra andre. Hun har kjent på folks forventning til hva det vil si å være en familie. At hun tross alt er moren hennes, at familien må stå sammen.

Så Lina og moren har møttes, snakket overflatisk og gått hver til sitt, Lina med en klump i magen og gråten i halsen: Hvert møte har vært en påminnelse om hvorfor hun valgte å bryte med sin egen mor som tolvåring.

Vi mennesker er vevd inn i relasjoner og forbindelser til andre. Å bryte med noen som står deg nær – en kjæreste, en god venn – kan derfor være både vondt og vanskelig. Men hva med familien, hvor mye bør du tåle – bare fordi dere er i familie? Og hva skjer hvis du bryter, slår opp med ditt eget kjøtt og blod, dem som skal stå deg aller nærmest og være din trygge havn ?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?