På tur i Beijing: Andreas Viestad og tolken Moa dro på kulinarisk oppdagelsesferd i Beijing og smakte all slags mat. Foto: Mette Randem.
På tur i Beijing: Andreas Viestad og tolken Moa dro på kulinarisk oppdagelsesferd i Beijing og smakte all slags mat. Foto: Mette Randem.Vis mer

Gatesmart

Intet spiselig er meg fremmed.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Dette er stedet for en real Beijing-frokost, sier Moeava Hoefnagels til meg idet vi setter oss ned på et par vaklende stoler ute på fortauet like ved Tromme-tårnet.Etter et par minutter står det en sydende bolle med chili- og magesekksuppe foran oss. Moeava - eller Moa blant venner - bruker den brede hånda si til å tørke noe av bordet. Om det er kål, fett, magesekk eller noe annet organisk, er ikke lett å si. Helt rent blir det uansett ikke.

- Det beste tegnet på bra mat er at det er litt skittent, forklarer han.

- Det betyr at stedet er så travelt at kokken ikke har tid til å vaske underveis.

Suppa er en overraskende hard start på dagen. Ikke bare er det magesekkstrimlene, med lett forstyrrende konsistens og underlig gammel-badehette-utseende. Suppa er dessuten så sterk at jeg begynner å snufse. Etter få biter begynner snørr og tårer å renne. Jeg vet bedre enn å spørre etter servietter, så jeg tørker nesa med håndbaken. Slik folk flest gjør.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn