Gestaposjefens datter

Far var en tysk nazitopp som sendte hundrevis av nordmenn i døden. Mor var ei ungjente fra Oslo. Først nå er Venke Fehlis (67) klar for å fortelle sin historie.

NAZI-BØDDELENS NORSKE DATTER: Faren til Venke Fehlis (67) var tysk nazitopp som sendte hundrevis av nordmenn i døden. Foto: Privat
NAZI-BØDDELENS NORSKE DATTER: Faren til Venke Fehlis (67) var tysk nazitopp som sendte hundrevis av nordmenn i døden. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

9. mai 1945. Norge er endelig fritt.

En stor, svart bil glir opp foran huset i Furulundsveien på Oslo vest hvor SS-oberführer Heinrich Fehlis (38) har bodd siden august 1943.

SS-toppen Fehlis, en høy, blond mann, går ut av det hvitmalte huset sammen med en ung kvinne. På armen holder han et spedbarn. Kvinnen setter seg inn i bilen. På trappa blir den fryktede Gestapo-sjefen stående og betrakte det lille ansiktet. Så trykker han barnet inntil seg, før han bøyer seg fram og gir det til kvinnen.

BLACK WEEK!

Les Dagbladet+ til påske for 139,-

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer