Gikk amok og slo med mikrofonen

Politiker fra Hugo Chavez\' parti angrep programleder på direktesendt tv.

I GÅR FIKK TV-SEERE i Venezuela oppleve et direktesendt drama som overgår det meste både Skavlan og Grosvold har levert til norske skjermer.

Iris Varela, en prominent politiker i partiet til landets president Hugo Chávez, angrep programlederen etter en debatt på den lokale kanalen TRT.

Varela var i ferd med å forlate studioet da programleder Gustavo Azócar begynte å introdusere sitt daglige talkshow «Café con Azócar».

Tv-selskapets sikkerhetsvakter prøvde å hindre den illsinte politikeren i å innta studiogulvet, men med hjelp av sine fire livvakter klarte Varela å komme seg bort til programlederen.

PÅ DIREKTEN ANGREP HUN Azócar ved å slå ham i ansiktet, knuse brillene hans og rive mikrofonen fra ham.

- Jeg ønsker å svare, for denne mannen fornærmer meg alltid i showet sitt, ropte Varela inn i mikrofonen.

Foranledningen til opptrinnet skal ha vært at Varela anklager Azócar for å ha forulempet henne, familien hennes og hennes avdøde sønn i en bok han ga ut i juli i fjor.

- Jeg gjorde det, jeg gjorde det, sa Varela på direkten, og refererte til de knuste brillene Azócar holdt opp foran kamera.

Gikk amok og slo med mikrofonen

- Han har fornærmet meg, ved å snakke om det som er aller helligst for meg: Min døde sønn.

Mens kameraene rullet og befolkningen kunne følge dramaet på direkten, krevde hun en unnskyldning fra programlederen. Azócar prøvde å argumentere med at de var på direktesendt tv, og at dette ikke var riktig anledning.

- Det bryr jeg meg ikke om, du har fornærmet meg på direkten tidligere, ropte Varela - og fortsatte å slå etter ansiktet til Azócar mens de gikk rundt blant knuste møbler i tv-studioet.

- DENNE LØMMELEN har problemer med å takle rettferdighet. Han ønsker ikke rettferdighet, sa Varela og pekte på den kjente journalisten.

Før hun avsluttet med å slå ham med mikrofonen, sa «fortsett med showet ditt» - og deretter forlot tv-settet.

En opprørt, men fattet Azócar henvendte seg senere til kamera og framførte følgende budskap:

- Jeg holder kongressmedlem Maria Iris Varela Rangel, [delstaten] Tachiras guvernør Romel Blanco Lacrus og president Hugo Chávez ansvarlige for alt som eventuelt nå vil skje med meg eller mine barn. Jeg har tre barn, en er 24, en er 18 og den siste er 14 år gammel.

Gustavo Azócar er kjent for å kritisere president Chávez og hans politikk offentlig.

I mars i fjor ble han arrestert med bakgrunn i seks år gamle anklager om bedrageri i forbindelse med et lotteri tilknyttet radiostasjonen han jobbet i den gangen.

KJENT POLITIKER: Iris Varela er en av de mest framtredende kongressmedlemmene i Hugo Chávez\' parti. Her er hun avbildet etter at <a href="http://news.yahoo.com/s/afp/20071110/wl_afp/venezuelapoliticsdemo">Chávez\' grunnlovsreform</a> ble vedtatt i parlamentet 2. november.