Gikk med Jesu forhud rundt fingeren

I dag feires den hellige forhuden til Jesus.

MENTE HUN HADDE JESU FORUD PÅ FINGEREN: Den katolske nonnen, helgenen og læreren St. Katarina av Siena var kjent for sin renhet og hengivenhet. For å symbolisere hennes giftemål med Kristus var hun kjent for å gå med hans forhud på fingeren. Dette var et motiv for flere kjente kunstnere, blant andre Peter Paul Rubens og Lorenzo Lotto. Dette er Lucas Cranach den eldre maleri (1516)  av ekteskapsinngåelsen.
MENTE HUN HADDE JESU FORUD PÅ FINGEREN: Den katolske nonnen, helgenen og læreren St. Katarina av Siena var kjent for sin renhet og hengivenhet. For å symbolisere hennes giftemål med Kristus var hun kjent for å gå med hans forhud på fingeren. Dette var et motiv for flere kjente kunstnere, blant andre Peter Paul Rubens og Lorenzo Lotto. Dette er Lucas Cranach den eldre maleri (1516) av ekteskapsinngåelsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| DA JESUS VAR ÅTTE DAGER GAMMEL ble han omskåret som Moseloven krever, en tradisjon som gjelder for jødiske guttebabyer fortsatt i dag. Det er i Lukasevangeliet vi får historien om Kristus.

I kristendommen, som etter hvert fikk et visst gjennomslag, tok man tidlig avstand fra omskjæring. Allerede på kirkemøtet i Jerusalem i 48 e. Kr sa kirkefedrene nei, i et av de første vedtakene som differensierte kristendommen fra jødedommen. De kristne ville satse på dåpen som innvielsesrituale.

BLACK WEEK!

Les Dagbladet+ til påske for 139,-

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer