Gisse gasse

Det er en gris i munnen på Det store eplet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg hadde ventet meg en overraskelse, men ikke dette. Jeg var bedt med på Momofuko Ssam Bar, beskrevet i den alltid ekstatiske amerikanske matpressa som «trendy», «eklektisk», «grenseoverstigende» og «the hottest place in the Big Apple» – noe som kan bety alt eller ingenting. Og maten var som lovet. Litt sylta grønnsaker på koreansk vis, kråkeboller, rosenkål med epler, litt brød med geitesmør, litt spekeskinke fra Kentucky, litt rå fisk, litt kalvebrissel og så noen uhyre stilige sandwicher. På dette tidspunktet i måltidet begynte forvirringen å gi seg – «Jeg skjønner, det er eklektisk og grenseoverskridende» – og dessuten hadde sultfølelsen forsvunnet for lenge siden.

– Det er bare én rett igjen, sa kelneren beroligende.

To minutter seinere kom han inn med siste rett.

– Dette er vår spesialitet. Pork butt! Med østers! Vær så god!

Pork butt er ikke, som navnet kan antyde, rumpa på grisen. Likevel er det ikke noe lite stykke, det er hele bogen, i dette tilfellet fra en gris av romslige dimensjoner. Foran oss sto et ti punds berg av kjøtt – altså fire og et halvt kilo. Samt et dusin østers som tilbehør. Forstå det den som kan. Kjøttet var mørt, saftig og sprøtt, men selv om vi gjorde en tapper innsats, var vi hjelpeløse. Da vi reiste oss fra bordet – jeg med røket bukseknapp – var det vanskelig å se at vi hadde gjort noe særlig innhogg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer