Sitronpasta: Det høres jo egentlig bare litt grettent ut. Sur pasta, lissom? Men det er mer enn bare det. Foto: Mette Randem
Sitronpasta: Det høres jo egentlig bare litt grettent ut. Sur pasta, lissom? Men det er mer enn bare det. Foto: Mette RandemVis mer

Gjennoppdag sitronen med sitronpasta

Når livet gir Andreas Viestad sitroner, lager han middag.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jeg kom tilbake fra hagen med en hel pose full av sitroner. Noen av dem var perfekt modne, gyllengule og så vidt litt myke, i tillegg var det noen digre rynkete, med tjukt skinn og bare en liten saftig kjerne.

Noen var fortsatt nokså lysegrønne, selv om de var så modne at de hadde begynt å falle av trærne, det var sitroner med merkelig blekksprut­liknende form, små tentakler som duftet intens av sitrusolje når jeg gned på dem, det var søte Meyer-sitroner som man kan drikke saften til uten å lage vrengetryne.

Sitronlunden er restene av en hage jeg var med på å etablere i Elgin i Sør-Afrika, og selv om min tid som afrikansk farmer er over, og den mest arbeidskrevende grønnsak­produksjonen ikke lenger er hva den var, klarer sitrontrærne seg bra, også uten stadig påfyll av gjødsel, vannomsorg og kjærlighet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn