Gjenopplever barndommen til en liten gutt fra den japanske landsbygda

Horder av «Pokémon Go»-spillere fyller i sommer land og strand på jakt etter små monstre. Egentlig gjenopplever de barndommen til en liten gutt fra den japanske landsbygda.

Kjent og populær: Dansere utkledd
 som Pikachu, den mest kjente Pokémon-figuren, under en parade i Yokohama i Japan i fjor. Foto: NTB scanpix
Kjent og populær: Dansere utkledd  som Pikachu, den mest kjente Pokémon-figuren, under en parade i Yokohama i Japan i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Sommeren er invadert. Ungdom som ellers ville søkt ly fra sola på rommet sitt eller inne på steder som Outland og Gamestop, sliter nå ut sitt tredje par med sko. I jakten på små lommemonstre snubler de med nesa i mobilen over fortauskanter og folk. De litt eldre drømmer om ekstra ferie for å være «Pokémon Go»-spiller på fulltid.

Fortsetter det slik, vil en Pokémon antakelig ha erstattet Trump som republikanernes presidentkandidat innen få uker, mens NRKs «Pokémon minutt for minutt» har fått debatten om lisensen til å stilne for godt.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer