+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Gjett hva han har i banken?

Mannen bak Aker Brygge og Tjuvholmen, arkitekt Niels Torp, tjente 1,8 millioner i fjor.

 Norges rikeste arkitekt: Niels Torps annet hjem er seilbåten "Gleden". Men han har også en villa på Bygdøy verdt 100 millioner kroner. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
Norges rikeste arkitekt: Niels Torps annet hjem er seilbåten "Gleden". Men han har også en villa på Bygdøy verdt 100 millioner kroner. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/DagbladetVis mer

||| Mannen bak Norges største arkitektkontor har god grunn til å være fornøyd med fjoråret. Torp må se seg slått i inntekt av Kari Nissen Brodtkorb, men ingen andre arkitekter kan skilte med i nærheten av Torps formue på 99 millioner kroner.

Deler av formuen på nesten hundre millioner kommer fra  Torps villa på Bygdøy, anslått i 2008 til en verdi av 100 millioner kroner.

Torp hadde i fjor en skattbar inntekt på 1.869.946 kroner.

Torp gikk på 60-tallet inn i sitt fars firma, Arkitektene Torp & Torp, og har videreutviklet det fra han overtok ledelsen i 1974. På morssiden tilhører Torp den velstående Butenschønfamilien. Norges mestbyggende Torp er kjent for å ha satt sin signatur både på Oslo Lufthavn Gardermoen, Aker Brygge, Vikingskipet, Tjuvholmen og BI Nydalen. Han er også en yndling i flybransjen, og har tegnet hovedkontoret til SAS utenfor Stockholm og til British Airways på Heathrow.