<strong>PSYKDOMMEREN:</strong> Pål Grøndahl vasser i grove forbrytelser på jobb, og leser og skriver om drap på fritida. Det er kanskje derfor han bare griner når folk er snille.
PSYKDOMMEREN: Pål Grøndahl vasser i grove forbrytelser på jobb, og leser og skriver om drap på fritida. Det er kanskje derfor han bare griner når folk er snille. Vis mer

-Glad jeg ikke ble sakkyndig for Anders Behring Breivik

Psykologspesialist Pål Grøndahl (58) vet ikke hvordan han selv hadde reagert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– Vi er alle potensielle drapsmenn -og kvinner. Noe kan trigges.

Pål Grøndahl sitter med beina i kors og blikket festet på sin egen hvite tresko, som han vipper sakte opp og ned. Bortsett fra fottøyet, er det ingenting på kontoret som tilsier at vi er på Gaustad sykehus. Dels skyldes det at vi befinner oss på et ganske bortgjemt sted på området, på Kompetansesenter for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri, og at det ikke er behandling, men forskning Grøndahl vier dagene sine til her. Men mest av alt er treskoene en etterlevning etter Grøndahls tid som hjelpepleier. Det var altså før han utdannet seg til psykolog og deretter psykologspesialist og tok doktorgrad og måtte revurdere sin egen oppfatning av at han var dum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer